Homeo­pathie

Zwangerschap en geboorte, een unieke gebeurtenis

Veel vrouwen ervaren hun zwangerschap en de geboorte van een kind als een hoogtepunt in hun leven. Toch kunnen in deze periode verschillende ongemakken optreden die deze vreugde overschaduwen.

Veel vrouwen houden niet van reguliere medicatie tijdens de zwangerschap, waardoor homeopathie uitkomst biedt; het kent geen nadelige bijwerkingen en is een veilige methode om klachten tijdens de zwangerschap te verhelpen, mits voorgeschreven door een gekwalificeerde verloskundige.

De homeopathisch verloskundige kan ook helpen om de bevalling op homeopathisch wijze voor te bereiden zodat deze zo optimaal mogelijk verloopt. Ook bij problemen van moeder en/of baby in de kraamtijd is homeopathische begeleiding vaak een uitkomst.

Hoe werkt homeopathische verloskunde?

Door middel van een uitgebreid consult ontstaat een beeld, waarin verschillende kenmerken en/of verstoringen in jouw levensloop, ziektegeschiedenis en zwangerschap naar voren komen. Met deze gegevens kan de homeopathisch verloskundige een specifiek op jou afgestemde homeopathische behandeling starten met natuurlijke middelen die je lichamelijk, geestelijk en hormonaal weer in evenwicht kunnen brengen, zodat de klachten zullen verdwijnen en je energie toeneemt.