Wie wij zijn

Vroedvrouw

specialisatie homeopathie

Annick Marschand-Akker

Na mijn opleiding tot pediatrisch verpleegkundige in 1991 ben ik in 1996 afgestudeerd als verloskundige in Zürich/Zwitserland en heb hier mijn kinderen kunnen baren in 2001 en 2006, thuis in bad. Via Ibiza en Tenerife ben ik 2008 in Rotterdam terechtgekomen waar ik met mijn man René en mijn twee jongens woon.

Al die jaren heb ik mij als vroedvrouw kunnen ontwikkelen zowel in de verloskunde als complementair. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt en bevallingen in ziekenhuizen en thuis begeleid.

Met Frieda heb ik mijn visie op verloskunde en vroedvrouw zijn een plek kunnen geven.
Ik hou van thuisgeboortes. Hier kan het wonder van de overgang in grote rust plaatsvinden. Je voelt je thuis in je vertrouwde vier muren. Thuis heb je alle vrijheid om je volle kracht te bereiken. Ik steun je hierin. Je partner of andere mensen die je leuk vindt staan ​​ook aan je zijde.
Je bevalt in een intieme, zelf te bepalen setting. Je beleeft intieme momenten in je meest vertrouwde omgeving. Discussies over het verloop van de bevalling zijn niet nodig – we hebben immers alles al tijdens de zwangerschap besproken. We hebben elkaar goed leren kennen. We kennen onze wensen en bijzonderheden en hebben afgesproken waar onze grenzen liggen. Nu zijn we er gewoon klaar voor en bedachtzaam.
Bij een thuisbevalling kun je op een bewezen veilige manier bevallen van je kind. Vertrouw op je kracht!
Ik ben bij je, steun jou en het kind. Misschien ook de aanstaande vader… Ik ga met je mee. Jullie buren zullen het weten en zullen blij zijn. Maak je geen zorgen: ze zullen geen “geluid” horen – maar ze zullen glimlachen als ze een pasgeboren huilen horen.

Sinds 2015 ben ik opgeleid tot homeopathisch verloskundige.
Kijk hier voor Meer informatie

Vroedvrouw

specialisatie Massage

Aromatherapie

Draagdoekconsulent

Kathrin Sanoll

Mijn naam is Kathrin Sanoll. Ik ben 40 jaar en ben sinds 2003 verloskundige. Ik woon vanaf 2012 met mijn partner en onze twee kinderen in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Tirol, een noordelijke provincie van Italië. Ik heb mijn opleiding gedaan in Bolzano en ik heb hier enkele jaren als verloskundige in een groot ziekenhuis gewerkt. Ik ben opgegroeid tussen de bergen en ben zeer met de natuur verbonden. Ik ben groot geworden met twee culturen (de Italiaanse en de Oostenrijkse), en mijn verhuizing naar Nederland heeft mijn horizon verder verbreed.

In Nederland heb ik als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt (Levenslicht in Schoonhoven, Promessa in Waddinxveen en Verloskundigenpraktijk Rotterdam West). Samen met Annick, die ik sinds 2014 ken, deel ik de liefde voor het vak. We droomden al langer van een eigen praktijk, die eindelijk in 2019 haar deuren opende.

Ik ben met hand, hart en verstand vroedvrouw, en maak gebruik van massages, rebozo-technieken, aromatherapie en fytotherapie.

Ik spreek vijf talen en hou van tuinieren, bergwandelen, breien en naaien.

Vroedvrouw

Madyasa Vijber

Ik ben Madyasa, geboren en getogen Rotterdammert en -ondanks dat ik de verloskunde opleiding afrondde in Amsterdam- nu weer terug in mijn mooie stad.
Ik maakte een omzwerving als doula tussen de verloskunde opleiding door, maar realiseerde me dat mijn hart echt ligt bij de verloskunde.
Inmiddels afgestudeerd in 2021, en na een tijdje in een leuke groepspraktijk in Amsterdam gewerkt te hebben, aan de slag gegaan als caseload verloskundige in Rotterdam.
Het caseloaden biedt ruimte om echt een relatie op te bouwen met mijn cliënten, die een vruchtbare basis blijkt voor het begeleiden van een van de meest intieme momenten in jullie leven. Daarnaast is het ook gewoon heel erg gezellig. Ik leerde onderweg bij over doula zorg, spinning babies, acupressuur, zwangerschapseducatie en mentale gezondheid/trauma en kan die aspecten nu mooi samenbrengen in mijn werk als caseload vroedvrouw.
Zwangerschap is als een reis, en het is een hele eer om die steeds weer met jullie te mogen beleven.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig in mijn moestuin, hang ik op de bank met mijn kat Koos, koop ik meer boeken dan dat ik lees, of kook ik wat lekkers.

Wil je misschien een kijk nemen op mijn eigen website?

vroedvrouwmadyasa.com

 

Vroedvrouw

Echoscopiste

Merel Bas

Mijn naam is Merel Bas en ik ben de vaste echoscopist van Frieda Vroedvrouwen.
Zelf ben ik ook vroedvrouw en werk ik bij de zusterpraktijk van Frieda.
Samen met mijn man Wim en hond Yfke woon ik in een gezellige wijk in Delft. In mijn vrije tijd houd ik mijn handen graag bezig, met een breiwerk, in de tuin, met een brooddeeg of met papier en tekenmateriaal bijvoorbeeld.
Na eerdere universitaire studies in kunstgeschiedenis en journalistiek besloot ik in 2016 om mijn leven flink overhoop te gooien en studeerde ik in 2021 af als verloskundige. Sinds die tijd werk ik met veel plezier als caseload verloskundige bij Jouw Vroedvrouw.
Ik heb mij recent gespecialiseerd in de echoscopie. Een vak wat veel te maken heeft met verloskunde maar tegelijkertijd heel anders is, omdat het beeldvormend onderzoek is. In die zin heeft het meer te maken heeft met wat een radioloog doet dan met het werk van de verloskundige. Ik vind het echter ontzettend leuk om echo’s te maken, omdat het een hele mooie manier is om cliënten visueel kennis te laten maken met hun ongeboren kind.
Daarnaast houd ik van lekker nerden en moet ik bij echo’s een pietje-precies zijn voor het maken van de beste afbeeldingen en zodat ik de juiste metingen kan verrichten. Hoewel het voor jullie erg leuk is om je kindje(s) te zien, hebben de echo’s die ik maak altijd een medisch doel en zal ik dus ook met die focus te werk gaan.
Ik werk iedere maandagavond bij Frieda en je kunt dan bij mij terecht voor een vroege echo (6-8 weken -> LET OP, deze kan meestal alleen vaginaal), de termijnecho (10-12 weken) om de uitgerekende datum vast te stellen en groeiecho’s (28-36 weken).
Ik vind het heel fijn dat ik voor de cliënten van Frieda echo’s mag maken omdat onze visie en werkwijze sterk overeenkomen. Er is bij het echospreekuur net als bij het gewone spreekuur tijd en ruimte voor rust en verbinding.
Voor de gespecialiseerde 13-weken echo en 20-weken echo zal jouw eigen vroedvrouw je verwijzen naar een extern echobureau.