Wie wij zijn

Annick Marschand-Akker

Na de opleiding als pediatrieverpleegkundige in 1991 ben ik in 1996 afgestudeerd als verloskundige in Zürich/Zwitserland en heb hier mijn kinderen kunnen baren in 2001 en 2006, thuis in het water. Via Ibiza en Tenerife ben ik 2008 hier in Rotterdam terecht gekomen waar ik met mijn man René en mijn 2 jongens leef.

Al die jaren heb ik mij naast mijn familie als vroedvrouw kunnen ontwikkelen zowel in de verloskunde als ook complementaire. Ik heb in verschillende praktijken en ziekenhuizen gewerkt of thuis.

Een zwangerschap betekend voor mij dragen. Niet alleen van een kind. Ook dragen van de gebeurtenissen waarin veel verandert in leven, relatie en lichaam. Het betekent ook dragen van je zelfs als vrouw. Samen dragen wij bij aan een zwangerschap en een bevalling, hoe het ook verloopt, met het beste uit alle werelden voor een goede start van jou en je baby. Kruiden, de aromatherapie en de homeopathie gebruik ik hier graag als steun in het proces.

Sinds 2015 ben ik opgeleid tot homeopathisch verloskundige. Meer informatie hierover vind je onder het uitgebreide aanbod van Frieda.

Kathrin Sanoll

Mijn naam is Kathrin Sanoll. Ik ben 38 jaar en ben sinds 2003 verloskundige. Ik woon vanaf 2012 met mijn partner en onze twee kinderen in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Tirol, een noordelijke provincie van Italië. Ik heb mijn opleiding gedaan in Bolzano en ik heb hier enkele jaren als verloskundige in een groot ziekenhuis gewerkt. Ik ben opgegroeid tussen de bergen en ben zeer met de natuur verbonden. Ik ben groot geworden met twee culturen (de Italiaanse en de Oostenrijkse), en mijn verhuizing naar Nederland heeft mijn horizon verder verbreed.

In Nederland heb ik als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt (Levenslicht in Schoonhoven, Promessa in Waddinxveen en Verloskundigenpraktijk Rotterdam West). Samen met Annick, die ik sinds 2014 ken, deel ik de liefde voor het vak. We droomden al langer van een eigen praktijk, die eindelijk in 2019 haar deuren opende.

Ik ben met hand, hart en verstand vroedvrouw, en maak gebruik van massages, rebozo-technieken, aromatherapie en fytotherapie.

Ik spreek vijf talen en hou van tuinieren, bergwandelen, breien en naaien.