Wie wij zijn

Annick Marschand-Akker

Na mijn opleiding tot pediatrisch verpleegkundige in 1991 ben ik in 1996 afgestudeerd als verloskundige in Zürich/Zwitserland en heb hier mijn kinderen kunnen baren in 2001 en 2006, thuis in bad. Via Ibiza en Tenerife ben ik 2008 in Rotterdam terechtgekomen waar ik met mijn man René en mijn twee jongens woon.

Al die jaren heb ik mij als vroedvrouw kunnen ontwikkelen zowel in de verloskunde als complementair. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt en bevallingen in ziekenhuizen en thuis begeleid.

Een zwangerschap betekent voor mij dragen. Niet alleen van een kind. Ook dragen van de gebeurtenissen die veranderingen in leven, relatie en lichaam meebrengen. Het betekent ook dragen van jezelf als vrouw. Samen dragen wij bij aan een zwangerschap en een bevalling, hoe die ook verloopt, met het beste uit alle werelden voor een goede start van jou en je baby. Kruiden, aromatherapie en homeopathie gebruik ik hier graag bij als steun in het proces.

Sinds 2015 ben ik opgeleid tot homeopathisch verloskundige.
Kijk hier voor Meer informatie

Kathrin Sanoll

Mijn naam is Kathrin Sanoll. Ik ben 40 jaar en ben sinds 2003 verloskundige. Ik woon vanaf 2012 met mijn partner en onze twee kinderen in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Tirol, een noordelijke provincie van Italië. Ik heb mijn opleiding gedaan in Bolzano en ik heb hier enkele jaren als verloskundige in een groot ziekenhuis gewerkt. Ik ben opgegroeid tussen de bergen en ben zeer met de natuur verbonden. Ik ben groot geworden met twee culturen (de Italiaanse en de Oostenrijkse), en mijn verhuizing naar Nederland heeft mijn horizon verder verbreed.

In Nederland heb ik als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt (Levenslicht in Schoonhoven, Promessa in Waddinxveen en Verloskundigenpraktijk Rotterdam West). Samen met Annick, die ik sinds 2014 ken, deel ik de liefde voor het vak. We droomden al langer van een eigen praktijk, die eindelijk in 2019 haar deuren opende.

Ik ben met hand, hart en verstand vroedvrouw, en maak gebruik van massages, rebozo-technieken, aromatherapie en fytotherapie.

Ik spreek vijf talen en hou van tuinieren, bergwandelen, breien en naaien.

FLEUR VAN REEUWIJK

In 2021 heb ik mijn opleiding tot verloskundige aan de Verloskunde Academie Rotterdam afgerond. Ik ben geboren en getogen in Schiedam. Voor ik startte aan de opleiding in Rotterdam, was ik nog niet veel buiten de provincie geweest maar door de vele stages werd dit wel anders. Toch ben ik het meest op mijn plek in regio Rijnmond en woon dan ook sinds april 2021 samen met mijn vriend in Schiedam.

In 2020 maakte ik als verloskundige in opleiding kennis met Frieda vroedvrouwen en heb hier een periode stage gelopen. Ik kon mij erg vinden in de werkwijze en visie. Daarom vind ik het ook onwijs leuk om in de zomervakantie waar te nemen voor Annick en Kathrin. Als leuke bijkomstigheid neem ik zelf ook een paar vrouwen aan om te begeleiden in de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Wat mij aanspreekt aan caseload is het leren kennen van het (aanstaande) gezin met meer tijd en aandacht. Hiermee hoop ik ouders te kunnen begeleiden in het maken van autonome keuzes met de beschikbare kennis en onderliggende eigenschappen.

In mijn vrije tijd zoek ik graag de uitdaging en leer ik nieuwe dingen of stap ik op de motor.

MIRJAM KREBER GOUKA

Ik ben in 2004 afgestudeerd en heb tot 2020 gewerkt als verloskundige en echoscopist in een eigen praktijk.
Ik ga Frieda Vroedvrouwen versterken als echoscopist.
Dat betekent dat alle echo’s, SEO/prenatale diagnostiek uitgezonderd, gewoon op de praktijk plaatsvinden.
Verder ben ik versiekundige en coach in opleiding en kan ik daarvoor binnenkort worden ingezet.

Ik ben naast vroedvrouw getrouwd en moeder van 3 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig zoals tekenen, naaldvilten, breien, dichten en koken.