Student verloskunde

Soms begeleiden wij verloskundige studenten bij Frieda. Zij krijgen bij ons de kans om ook anders naar het vak te kijken als alleen regulier gestuurd van protocollen.
Wij hopen dat jullie open staan hiervoor. Hoe wij dat kunnen invullen is zeker bespreekbaar…tenslotte hebben jullie de leiding !

Als een verloskundige in opleiding zich aanmeld bij ons, kijken wij of zij ook bij ons past en wat haar rol kan zijn.

Vanaf 12 april 2021 werkt Merel Bas bij Frieda als verloskundige student. Zij zal zich hier nog voorstellen.

Beste cliënten,
Mijn naam is Merel en ik ben 35 jaar oud. Van eind april tot begin juni 2021 loop ik stage bij Frieda Vroedvrouwen. Ik studeer aan de Verloskunde Academie in Rotterdam en ben bezig met mijn laatste opleidingsjaar. Samen met mijn man Wim en hond Yfke woon ik in Delft.
Eerder studeerde ik kunstgeschiedenis en journalistiek, en werkte ik in de journalistiek en communicatie. Ook volgde ik een alternatieve opleiding kinder- en jeugdbegeleiding waarbij ik op een nieuwe manier leerde kijken naar het geboorteproces. De verloskunde was een diepe wens die opnieuw werd aangewakkerd en uiteindelijk koos ik om hier werk van te maken. Ondertussen ben ik bíjna afgestudeerd en kan ik niet wachten om zelfstandig te gaan werken. Maar eerst mag ik nog een tijdje meelopen met Annick, Kathrin en Mirjam in de praktijk van Frieda Vroedvrouwen.
Ik ben verliefd op dit vak en ik zie het als een bijzonder voorrecht dat ik (aanstaande) ouders tijdens de periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd mag begeleiden. Dit doe ik vanuit mijn visie dat zwangerschap en geboorte gezonde processen zijn. Ik werk vanuit een persoonlijke benadering en met aandacht voor wat jullie als (aanstaande) ouders nodig hebben.
Ik ben aanwezig bij het spreekuur, bevallingen en huisbezoeken. Mocht je vragen, feedback of bezwaren hebben dan hoor ik het graag.
Groetjes Merel Bas