Student verloskunde

Hallo allemaal!

Mijn naam is Fenna Boog en ik ben momenteel een tweedejaars verloskundige in opleiding aan de Hogeschool in Rotterdam. Ik doe deze opleiding tot verloskundige met veel plezier!
Binnen onze opleiding krijgen wij, gelukkig, de mogelijkheid om veel te leren in de praktijk. Nu krijg ik de mogelijkheid om de komende 7 weken stage te lopen bij Frieda vroedvrouwen in Rotterdam!

Aangezien de meeste van jullie mij wel een keer in de praktijk zullen zien, wilde ik mij alvast even aan jullie voorstellen!
Ik ben zelf 21 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders en jongere zus in Reeuwijk. Ik hou veel van gezelligheid en leuke dingen ondernemen, al is dat natuurlijk de laatste maanden wel wat minder. Ik hou veel van muziek, zingen en dansen. Ook kun je me altijd wel blij maken met lekker eten of een goed boek. Vanaf kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in zwangerschap en alles wat daar omheen speelt. Het was dus geen moeilijke keuze om daar mijn beroep van te maken!

Hoe mooi is het, om één van de meest belangrijke periodes uit iemands leven, van zo dichtbij mee te mogen maken. Er te mogen zijn voor mensen in die belangrijke periode en echt iets te mogen betekenen voor hen.
In mijn ogen is het natuurlijke proces van de verwekking tot en met de periode na de bevalling één van de mooiste dingen die er bestaat, dus ik ben er dankbaar voor dat ik dit mag komen bekijken de komende weken in deze praktijk! Om te kunnen observeren hoe de zorg ook geboden kan worden, vanuit rust en respect voor het gehele proces en het gehele lichaam.

Ik zal voornamelijk in de praktijk aanwezig zijn, met jullie toestemming, om te observeren, te leren, te ontdekken en te assisteren. Zo hoop ik te kunnen groeien als verloskundige! Geef gerust aan mij, of aan Annick of Kathrin, aan wat jullie wel en niet prettig vinden hierin!
Ik kijk er naar uit jullie allemaal te ontmoeten, ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Hopelijk tot snel, Fenna.