Massage

Baby-massage-cursus in januari

Butterflymassage – zacht en liefdevol contact maken

Butterflymassage is een fijne en zachte massage en heeft als doel om te communiceren via aanraking, en om in verbinding te komen met de baby. Kathrin biedt ouders aan deze babymassage te leren. De massage werkt ontspannend en verbetert de slaap van de baby. Ook bevordert het de spijsvertering en kan het krampjes tegengaan. De massage kan zelfs huilbaby’s in een betere balans brengen.

Kathrin leert ouders graag hoe ze met deze vorm van masseren in contact kunnen komen met hun kind. Juist na moeilijke momenten (denk aan overmatig huilen, traumatische bevallingen, problemen bij borstvoeding) kan de massage helend zijn.

De cursus bestaat uit 3 delen

Wanneer:
Woensdagdagochtend 09.30 – 11.00 uur
15 januari 2020
22 januari 2020
29 januari 2020

Waar:
Frieda Vroedvrouwen
Oostzeedijk Beneden 9a
3062 VJ Rotterdam

Kosten:
Hele cursus €90,00

Meenemen:
2 extra hydrofile luiers, een dekentje en voor de Mama’s comfortabele kleding
Kosten: 40€
max 6 deelnemers

Aanmelden:
Stuur een mail naar office@friedavroedvrouwen.nl

Voetreflexologie

Voor een vitale zwangerschap of bij zwangerschaps­klachten.

De voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Kathrin heeft in Nederland een opleiding zwangerschaps­voetreflex­ologie gevolgd. Ze vindt deze vorm van massage een mooie manier om bepaalde zwangerschaps­klachten (vermoeidheid, misselijkheid, rugklachten, bekkenproblemen, etc.) te verminderen of te verhelpen. Ook kan voetreflexologie bij een stuitligging worden toegepast om de draaiing te bevorderen en kan het helpen de bevalling op te wekken bij (naderende) serotiniteit. Tegelijkertijd biedt Kathrin door middel van voetreflexologie rust en ontspanning aan vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.